Sopharma Trading

Sopharma Trading deo je Sopharma Grupe i vodeći je dobavljač na farmaceutskom tržištu u Bugarskoj. Od 2009. do 2017. kompanija zauzima 1. poziciju po ostvarenim poslovnim prihodima, prema rang listi Capital Top 100 za farmaceutski sektor.

Sopharma Trading je osnovana 2006. godine pripajanjem pet distributivnih kompanija. Konstantan rast poslovnih prihoda i dobiti svih 11 godina neosporan je dokaz uspeha kompanije. Sopharma Trading pokriva celokupno tržište i Bugarske i Srbije, pružajući usluge iz pet distributivnih centara. Automatizovani KNAPP sistemi za upravljanje skladištima koji su uvedeni u distributivnim centrima u Sofiji i Varni nemaju konkurenciju na Balkanskom poluostrvu. Sopharma Trading je prva bugarska kompanija koja poseduje sertifikat ISO 9001:2008 GDP standarda dobre distributivne prakse.

Portfolio kompanije se sastoji od preko 15,000 proizvoda: medicinskih proizvoda, potrošnog materijala i medicinskih uređaja, medicinske opreme, dodataka ishrani, proizvoda za lepotu i kozmetičkih preparata. Sopharma Trading je pouzdan partner, koji pruža celokupna zdravstvena i medicinska rešenja za više od 3000 kupaca i 400 partnera, među bugarskim i međunarodnim kompanijama.

Sopharma Trading Group

Godine 2015. Sopharma Trading započela je svoju regionalnu ekspanziju ulaskom na srpsko tržište. Iste godine kompanija je u Bugarskoj otvorila lanac apoteka pod brendom SOpharmacy. Tokom 2017. godine Sopharma Trading je ojačala svoju ekspanziju u maloprodaji, kao i u regionu, akvizicijom veledrogerije Lekovit u Srbiji i lanca apoteka Pharmastore u Bugarskoj. I u 2018. godini kompanija ima vodeću poziciju u veleprodajnom i maloprodajom segmentu na bugarskom farmaceutskom tržištu.